Dagdrøm med Google Daydream View

Med Googles nye lancering af Pixel fulgte, som forventet, Google Daydream View – et VR-headset og en konsol, som gør det muligt at opleve virtual reality på mobilen.

Ved brug af VR-headsettet er det nu muligt at udforske nye verdener, spille spil og se film i sin egen virtuelle hjemmebiograf på mobilen.

VH-headset i stof

Google har i mange år brugt papbrillerne, Cardboard, til at teste virtual reality på markedet. Nu er papbrillerne endelig skiftet ud med et VR-headset, som er lavet af stof, der er åndbart, og derfor gør headsettet behageligt at have på. Desuden vejer headsettet meget lidt, således at man kan holde ud at have det på i mange timer i træk.

Muligheder med Google Daydream View

Googles Daydream View VR-headset giver muligheden for mange virtuelle oplevelser. På Daydream Views liste over features finder du alt lige fra klassisk videostreaming på Netflix, HBO og Hulu til færøsk Sheep View, som er Google Street View filmet fra et 360-graders kamera, der har været påmonteret på ryggen af får på Færøerne.

Ønsker man at besøge lidt mere eksotiske steder, er det også muligt at udforske andre spændende steder i verden som det nordindiske mausoleum, Taj Mahal, eller den berømte kristusstatue, Cristo Redentor, i Brasilien, som står på det 710 meter høje bjerg og ser ud over Rio de Janeiro.

Det er selvfølgelig også muligt at benytte Youtube – Googles egen platform – til underholdning. Her kan man bl.a. udforske 360-graders videoer i det store videobibliotek.

Telefoner der understøtter Daydream View

På nuværende tidspunkt er det kun Google Pixel, ifølge Google, der fungerer helt optimalt med Daydream View.

Dog kan andre Android-mobilejere dog roligt tilegne sig et VR-headset, hvis man kigger på Pixel-telefonens processorkraft, som ikke er større end andre Android-telefoners.

Ønsker man at bruge VR-headsettet gennem en Android-telefon, er det dog nødvendigt at have opdateringen Android 7.0